Pyynikinlinna 24.10.2018
Tampere AURORAS autumn activity
Welcome to visit Pyynikinlinna40,
October 24, at 4.30 p.m. (museum is open until 6 p.m.)
Address: Mariankatu 40Mariankatu
The main floor includes works from Emil Aaltonen’s art collection. Other permanent exhibitions comprise Emil Aaltonen exhibition (1869-1949), the Aaltonen owned companies, multimedia about the Aaltonen owned Ylikartano mansion and a movie about the life of Emil Aaltonen.
Current temporary exhibition SQIN is a story of how the leather industry changed and is currently well alive with small entrepreneurs and designers. SQIN is not just about skin and leather, the theme of the exhibition has been wielded boldly and innovatively.
KALEVALAND is a craft exhibition from Åland/Ahvenanmaa. The theme of exhibition is Finnish national epos Kalevala crafted by art designers.
Fee: 3e/2e or the museum card (cash only!)
Auroras -activity aims at creating relationships with academic women who have moved to Finland from other countries. Participants are encouraged to strengthen each other’s language skills, whether it is English or Finnish.
Organized by Tampere Auroras Team: Lea Henriksson, Eriikka Oinonen & Aurelie Mary
***
Syksyn AURORAS aktiviteetti
Tervetuloa Pyynikinlinnaan ke 24.10. klo 16.30 (museo suljetaan klo 18)
Osoite: Mariankatu 40
Käsityömuotoilun näyttely SQIN
Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry on avannut Emil Aaltosen museossa SQIN- näyttelyn, joka on kunnianosoitus pirkanmaalaiselle nahkateollisuudelle. Näyttely kertoo siitä, miten muotoiluala on muuttunut ja kuinka se elää pienyrittäjien ja ammattilaisten ylläpitämänä. Näyttelytöissä käytetyt materiaalit eivät rajoitu nahkaan vaan mukana on myös keramiikkaa, hopeaa, denimikangasta, lasia ja jopa kalansuomuja.
Käsityönäyttely Ahvenanmaalta KALEVALAND
Ålands Slöjd & Konsthantverk -yhdistyksen KALEVALAND-näyttelyn taidekäsityöläiset ovat hakeneet inspiraationsa Kalevalan tarinoista.
Pysyvät näyttelyt
Emil Aaltosen Taidekokoelma, Emil Aaltonen (1869-1949): Teollisuusmies ja kulttuurin ystävä, Mir-sukellusalusten valmistus Lokomolla sekä Emil Aaltonen suurmaatalouden harjoittajana.
Pääsymaksu: 3e/2e tai museokortti (vain käteismaksu)
Järjestäjänä on Tampereen Auroras-tiimi: Lea Henriksson, Eriikka Oinonen & Aurelie Mary

Tip Top Tuote Oy

Syksyn ensimmäinen vierailukohde oli TipTop Tuote Oy. Vierailun ajankohta oli maanantai 1.10.2018 kello 18-20. Yritys sijaitsee Sääksjärvellä Lempäälässä osoitteessa Tampereentie 488, 33880 Lempäälä.
TipTop Tuote Oy:n toimitusjohtaja, Tupperwaren maahantuoja Eija Niemi kertoo yrityksestään ja tiestään yrittäjäksi näin:
Opiskellessani Tampereen yliopistossa 80-luvulla, en kuullut kertaakaan mainittavan sanaa yrittäjä.
Yksi viisas viittaus siihen oli professori Olavi Borgin vinkki uusille opiskelijoille, että ”kannattaa ottaa epätavallisia aineyhdistelmiä. Ajattelen, että yrittäjyys on loistava mahdollisuus nimenomaan akateemisille ihmisille. Yliopistoissa on tällä saralla paljon käyttämätöntä potentiaalia, lahjakkuutta ja luovuutta.
Kun aloitin Tupperwaressa, isoisäni sanoi, että ”ei Eija sinun koulutuksestasi paljon hyötyä ollut, kun sinä muovikuppikonsulentiksi rupesit”. Onneksi kuuntelin tässä kohtaa sisintäni ja tein, miten sydän vaati. Minusta tuli konsulentti, tiiminjohtaja ja myöhemmin maahantuoja.
Tänä päivänä Tiptop Tuote Oy työllistää lisäkseni viisi ihmistä ja välillisesti kymmeniä. Liikevaihtomme on vajaa 2 miljoonaa ja minulla on edelleen kivaa.

Yritysvierailu Tampereen Vesi Liikelaitos 15.5.1218 kello 17-

Yritysvierailu Tampereen Vesi Liikelaitos 15.5.1218 kello 17-

Tervetuloa tutustumiskäynnille Tampereen vesilaitokselle
Tiistaina 15.5. klo 17
Osoite: Tampereen Vesi Liikelaitos
Viinikankatu 42 A, 33800 Tampere
Meidät ottaa vastaan käyttöpäällikkö TKT Riitta Kettunen.
Ovet ovat lukossa iltaisin, mutta Riitta tulee meitä vastaan pääovelle vastaan vähän ennen klo 17.

Keskustorilta esim. bussi 12 (16.40, kävely 200m) ja bussi 31 (16.27, kävely 400m)
Ennakkoilmoittautuminen pe 11.5. mennessä  info(at)tampereenakateemisetnaiset.fi

Maailman parhaan hanaveden puolesta!
Toimiva vesihuolto on avain yhteiskunnan ja yritystoiminnan kehittymiseen. Puhdas vesi ja sen mahdollistama hygienia ovat myös terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Vesi on olennainen osa Suomea ja suomalaisuutta. Puhdas hanavesi sekä puhtaat vesistöt ovat yhteistä ja arvokasta kansallisomaisuuttamme, josta voimme olla ylpeitä.
Tampereen Vesi on Tampereen kaupungin liikelaitos, jonka tehtävänä on huolehtia kaupunkiseudun yli 200 000 ihmisen vesihuollosta. Tampereen Veden operatiivisesta toiminnasta vastaa noin 130 hengen organisaatio.
Vesilaitos työllistää eri alan akateemisia naisia mm. kemian, rakennus- ja ympäristötekniikan alalta.
Tampereen vesilaitoksen perustamisajankohdaksi katsotaan vuosi 1898, jolloin korkeapaineinen vesilaitos valmistui marraskuun 22. päivä. Tuolloin 36 000 asukkaan kaupungissa oli 18 kilometriä vesijohtoa, pumppaamo Kaupungin myllyllä, nykyisen sähkölaitoksen kohdalla, sekä Pyynikin harjulla yksi 900 m3 yläsäiliö, joka on edelleen käytössä. Tampereen Veden historia on koottu kirjaksi Ernomane vesitehras, Tampereen kaupungin vesilaitos 1835-1998 (Petri Juuti ja Tapio Katko, 1998). Ernomane vesitehras 1998.pdf (pdf, 21.26 Mt)

Hämeenpuisto- kävely

Hämeenpuisto- kävely keskiviikkona 23.5.2018 kello 17-19/Hämeenpuisto Walk at Wednesday 23, May 2018, from 5 pm to 7 pm

Kävely on osa yhdistyksen Auroras-toimintaa, jonka tavoitteena on luoda yhteyksiä korkeakoulutettuihin naisiin, jotka ovat muuttaneet tänne muista maista. Koska pääkielenä on englanti, osallistujilla on tilaisuus näin kohentaa toinen toistensa kielitaitoa.
Hämeenpuisto -kävely toteutetaan tutustumalla matkan varrella oleviin patsaisiin sekä Tampereen ja tamperelaisten naisten historiaan. Kävelyyn osallistujat voisivat myös kuvata kohteita ja toisiaan ja siten tutustua kaupunkiympäristöön.

Ohjelma:
Kello 17 Tapaaminen Eteläpuiston Osuustoiminta muistomerkin luona. Osallistujat saavat listan matkan varrella sijaitsevista patsaista, joihin kävelyllä tutustutaan. On mielenkiintoista keskustella siitä, miten erilaiselta tuttukin ympäristö voi näyttää ja tuntua monikulttuurisen linssin läpi tarkasteltuna. Yhdistyksemme jäsen Aurelie Mary on lupautunut opastajaksi ja antamaan neuvoja valokuvaukseen.
Kävely päättyy Näsilinnaan ja sieltä Mustanlahden satamaan, jossa on mahdollisuus viihtyä hetki yhdessä ja levähtää terassilla.
Sydämellisesti tervetuloa!
Tampere Auroras tiimi: Lea Henriksson, Eriikka Oinonen ja Aurelie Mary.

Hämeenpuisto Walk at Wednesday 23, May 2018, from 5 pm to 7 pm
The walk is a part of local Auroras -activity aiming at creating relationships with academic women who have moved to Finland from other countries. The main language will be English, but participants are encouraged to strengthen each other’s language skills, whether it is English or Finnish.
The idea of Hämeenpuisto -walk is to get acquainted with the sculptures located on the route from Eteläpuisto to Näsinkallio. The sculptures will tell about local history, but also women’s history and contributions. The participants may take pictures of the statues and themselves, and thereby become more familiar with each other and the surroundings.
The association’s member Aurelie Mary will kindly give tips to the participants concerning snapping and photographing. It is then interesting to figure out and discuss how the surroundings change when looked through diverse, multi-cultural lenses.
Program:
We’ll meet at 5 pm in Eteläpuisto, at the Cooperative Memorial (in Finnish Osuustoiminta muistomerkki). For the walk, participants will get a list of figures and statues located on the way. The walk will finish at Näsilinna and Mustalahti harbor with the option to rest at a terrace for a moment.
You are the most welcome – Sydämellisesti tervetuloa!

Tampere Auroras Team: Lea Henriksson, Eriikka Oinonen & Aurelie Mary

 

Blogikoulu II

Maanantaina 22.1.2018 kello 17-20, Pääkirjasto Metso, Tammi-sali
Kouluttaja Emmi Nuorgam
Koulutuksen sisältö:
Blogikoulu II keskittyy blogien visuaalisuuteen. Miksi kuvilla on väliä ja millaisia erilaisia kuvitusvaihtoehtoja on? Kouluttaja Emmi Nuorgam esittelee myös muutamia erilaisia tapoja kuvittaa omia tekstejään, jonka jälkeen harjoitellaan kuvien tekemistä ihan itse. Otathan mahdollisuuksien mukaan oman tietokoneesi mukaan! Voit myös sopia kaverin kanssa tekeväsi harjoitukset yhdessä samalla tietokoneella. Halutessasi voit ladata koneelle jo muutaman kuvan valmiiksi, käsittelemme näitä yhdessä Internet-selaimessa toimivalla Canva -ohjelmalla.
Osallistuminen ei edellytä Blogikoulu I opintoja.
Hinta 5€ jäseniltä, muilta 15€ maksetaan paikalla. Varaathan tasarahan!

Valoa pimeyteen tiedetapahtuma 2018
Lauantaina , 27.1.2018, Tampere talo Sorsapuisto-Sali

« Older posts