Yritysvierailu


Keskiviikkona 25.9.2019 vierailimme Fluente Kumppanit Oy:ssä. Biokatu 6L, Finnmedi 1, Tampere. Yritys auttaa kehittämään asiakasyritystensä osaamista ja digitaitoja erityisesti sotepalveluissa.

Kuulimme kiinnostavan yritysesittelyn ja saimme tutustua uusimpaan teknologiaan mm. diabeteksen seurannassa ja vanhusten toimintakyvyn ylläpidossa.

Tutustuminen Hatanpään kartanoon ja ruusutarhaan

TANryn syyskausi 2019 käynnistyi  tiistaina 20.8.2019.  Tutustuimme Anja Hakkaraisen johdolla Hatanpään kartanoon ja sen historiaan sekä  sitä ympäröivään ruusutarhaan. Ilta jatkui vapaamuotoisen seurustelun merkeissä Café Elsassa kartanon tiloissa.

Verailu Amos Rexiin

Kevätretki Taidemuseo Amos Rexiin

tehtiin torstaina 16.5.2019. Tutustuimme opastetulla Amos Rex -kierroksella museon arkkitehtuuriin ja historiaan sekä  Rene Magritte- elämänviiva -näyttelyyn, Sigur Frosteruksen jälki-impressionistiseen kokoelmaan sekä amsterdamilaisen taiteilijaduon Studio Driftin teoksiin mm. lentävä betonikuutio ja materiaaleiksi puretut esineet kuten VW Beatle ja kännykät.

Rene Magritte (1898-1967) oli belgialainen surrealisti, jonka töitä on ensi kertaa esillä Suomessa.

HAMissa avoinna olevaan Suomen kultakauden valovoimaisen taiteilijan Ellen Thesleffin näyttelyyn ”Minä maalaan kuin jumala” tutustuimme omaehtoisesti. Thesleff oli maamme ensimmäisiä symbolisteja ja ekspressionisteja. Hän  oli vahva ja itsenäinen nainen, ja hänen tapansa maalata oli itsevarmaa ja vapaata.
Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala

Vierailu Hiekan taidemuseoon

Opastettu museokäynti Hiekan taidemuseoon Pirkankatu 6, Tampere, tehtiin keskiviikkona 17.4.2019 kello 16.30 – 18
Tutustuimme oppaan johdolla Kustaa Hiekan kokoelmiin sekä taidemaalari Sigrid Aminoffin näyttelyyn.

Kultaseppämestari Kustaa Hiekka (1870-1937) oli Suomen jalometalliteollisuuden perustaja. Hän harrasti myös kansatieteellistä keräilyä ja oli aktiivinen yhdistystoiminnassa ja politiikassa. Hiekan taidemuseon perusnäyttelyssä on esillä huonekalujen, hopean ja kansatieteellisen esineistön lisäksi kotimaista ja tamperelaista kuvataidetta.
Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. 28.3.–1.9.2019 välisenä aikana on esillä ruotsalaisen taidemaalari Sigrid Aminoff (1904–1994) töitä. Aminoff opiskeli taidemaalariksi Ruotsin kuninkaallisessa taideakatemiassa. Hän asui Suomessa 1933–1952. Sigrid Aminoff on luonnehtinut taiteellista ilmaisuaan: realistisia, joskus naivistisia aiheita impressionistisella tekniikalla. Hän maalasi aiheita, joita näki ympärillään.

 Maaliskuu
Sääntömääräinen vuosikokous

Maanantaina 18.3.2019 kello 18-, Pääkirjasto Metso, luentosali Kanerva .
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 7§:n mukaiset asiat.

Vierailu Tampereen kesäyliopistoon

Tiistaina 5.3.2019 kello 17.-18.30, Iltarusko -sali, Yliopistonkatu 60 A (4.krs), 33100 Tampere
Rehtori, opetusneuvos Ritva Ojalehto kertoo kesäyliopiston toiminnasta.
Tampereen kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, sekä muuta ammatillisiin ja sivistyksellisiin osaamistarpeisiin vastaavaa koulutusta. Kesäyliopiston koulutus on avointa kaikille iästä ja aikaisemmasta koulutuksesta riippumatta.
Tampereen kesäyliopistossa opiskelee vuosittain n. 5000 opiskelijaa 500 eri kurssilla tai koulutuskokonaisuudessa. Opetustunteja kertyy n. 13 000/vuosi.

Kesäyliopiston koulutustarjonta löytyy osoitteesta https://tampereenkesayliopisto.fi/koulutustarjonta/

 

« Older posts