Tampereen Akateemiset Naiset ry. perustettiin kansainvälisten esimerkkien innoittamana  27.10.1949 , ja rekisteröitiin 1956.  Perustamiskokoukseen Tampereen Suomalaiselle Klubille saapui 35 akateemista naista. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin  LL Elli Järvinen-Tapiola ja sihteeriksi FM Aino Salminen. He toimivat  yhdistyksen ensimmäisinä johtokunnan puheenjohtajana ja sihteerinä.

Yhdistys juhlistaa seitsemänkymmenen vuoden mittaista taivaltaan iltajuhlan ja sitä edeltävän seminaarin merkeissä 25.10.2019.

Akateemiset Naiset ja työn murros: uutta teknologiaa ja osaamista – seminaari toteutetaan osana Suomen Akateemisten Naisten Liiton seminaarisarjaa 25.10.2019 kello 13-16.30 työväenmuseo Werstaan auditoriossa. Seminaari on myös Huittisten seudun Akateemiset Naiset ry:n viisivuotisjuhlaseminaari.

Iltajuhla alkaa kello 19 paikkana Työväenmuseo Wertaan Galleria Bertel. Iltajuhlassa jaetaan yhdistyksen kannustuspalkinto hyvästä yhdistyksen tavoitteita tukevasta väitöskirjasta.

Werstaan auditorio ja Galleria Bertel sijaitsevat Finlaysonin Kuusvooninkisessa, Väinö Linnan aukio 8, 33 210 Tampere.

Ohjelmatiedot lähempänä juhlapäivää.